OKRUGLI STOL: PREDNOSTI UMREŽAVANAJ I RAZVOJA MEĐUSEKTORSKE SURADNJE

Udruga za djecu, mlade i obitelj „Mali koraci“ Benkovac u partnerstvu s Udrugom invalida i osoba s poteškoćama u razvoju Zajedno  i Agencijom za ruralni razvoj Zadarske županije AGRRA provodi projekt „Možemo zajedno – Jačanje kapaciteta OCD-a za odgovaranje na potrebe lokalne zajednice“ UP.04.2.1.11.0130.

U sklopu projekta održan je  okrugli stol na temu: Prednosti umrežavanja i razvoja međusektorske suradnje

Okrugli stol je održan 25. kolovoza (četvrtak) 2022. godine u 18:00 sati u prostorijama Gradske knjižnice Benkovac.  Na okruglom stolu sudjelovali su predstavnici javnog, civilnog i privatnog sektora.  Prvi je to od dva planirana okrugla stola u projektu Možemo zajedno.

Na okruglom stolu sudjelovalo je 20 sudionica i sudionika. Kroz okrugli stol sudionici su raspravljali o temi međusektorske suradnje te primjerima suradnje na području s kojeg dolaze. Sudionici su istaknuli da je suradnja ključ razvoja lokalne zajednice pogotovo u malim sredinama. Organizator okruglog stola je predstavio projektne aktivnosti s naglaskom na razvoj Smjernica za razvoj Lokalnog centra podrške za udruge.  Svi sudionici su pozdravili razvoj smjernica te sam koncept Lokalnog centra podrške za udruge. Zajednički zaključak sudionica i sudionika je da postoji realna potreba za razvoj suradnje na lokalnom nivou te da bi razvoj Lokalnog centra podrške za udruge bio zamašnjak takvom razvoju. Na okruglom stolu sudjelovali su: Tatjana Miličević (Udruga Zajedno), Mile Marić (Grad Benkovac), Mate Ćurković ( Muzej Benkovac), Marija Bešlić ( DŠR Media Luna), Dorjana Morožin (Zadarska županija), Josipa Rubelj ( obrt Ruby), Branka Nakić (HUB- CCI), Jadranka Kardum Uskok ( Udruga Mladih Europa i mi), Maja Brkljača (SŠ Kneza Branimira Benkovac), Tina Bačić ( Udruga Bik, ZIO commerce), Davorka Mamić (KUD Sveti Nikola Tavelić), Nives Rogoznica (EKO Zadar), Matej Lebo (DSR Talent), Marija Mijić ( Udruga Mali koraci), Ivana Dević (Agencija za ruralni razvoj Zadarske županije AGRRA), Mile Marić ( Gradska knjižnica Benkovac), Ksenija Čirjak (KUD Branimir), Dunja Gusić (Udruga Vlajter-ego Benkovac), Kristina Dević ( Udruga Mali koraci).

Okrugli stol moderirao je Matej Mikulić.

Ciljna skupina projekta „Možemo zajedno“ su 2 organizacije civilnog društva (OCD) s projektnog područja. Provedbom projektnih aktivnosti ostvariti će se cilj projekta „Ojačati kapacitete OCD-ova za razvoj programa aktivnog djelovanja i neposredan rad za razvoj lokalne zajednice koji će kroz pažljivo birane i osmišljene sadržaje prilagođene i kreirane prema potrebama OCD-ova aktivnih u lokalnoj zajednici doprinijeti ostvarenju specifičnih ciljeva projekta, a to su:

  •  jačati kapacitete OCD-a aktivnih u lokalnim zajednicama za provedbu aktivnosti prilagođenih lokalnim problemima te
  • jačati kapacitete OCD-a za neposredan rad na područjima koja se financiraju kroz Europski socijalni fond (zapošljavanje, obrazovanje, socijalno uključivanje, dobro upravljanje) na lokalnoj razini na koji će se način doprinijeti ostvarenju općeg cilja poziva osigurati razvoj civilnog društva u RH koji osigurava ujednačen regionalno-društveni ekonomski rast i demokratski razvoj RH.

Projektni tim projekta čine Kristina Dević, koordinator OCD- a i asistent, i Matej Mikulić voditelj projekta. Vrijednost projekta je 435.375,00 HRK koji je financiran od strane Europske unije iz Europskog socijalnog fonda i Ureda za udruge Vlade Republike. Razdoblje provedbe projekta je od 02.12.2021. do 02.12.2022, a više informacija potražite na https://mali-koraci.hr/.

https://www.zadarskilist.hr/clanci/27082022/udruga-za-djecu-mlade-i-obitelj-mali-koraci-benkovac-krenula-u-novi-projekt

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *