Krenula kampanja udruge Mali koraci

Donacijsku akciju »Budi razlog za moj osmijeh« organizira udruga za djecu, mlade i obitelj Mali koraci iz Benkovca u sklopu projekta Digitalna volonterska zajednica.

Organizirat će se dvije aktivnosti, kulinarske radionice s djecom s poteškoćama iz udruge Zajedno i mladima iz udruge Europa i mi te prikupljanje potrepština za obitelji slabijeg imovinskog stanja u suradnji s Centrom za socijalnu skrb Benkovac.

Cilj akcije je povećati socijalno uključivanje djece s poteškoćama i osobama slabijeg imovinskog stanja. Želi se donijeti radost u obitelji, posebno starijim osobama koje su nemoćne, jer ljepota darivanja je sastavni dio svakog volontiranja.po

Prva aktivnost pripremanja hrane održat će se u subotu, 18. veljače. Sva pripremljena hrana donirat će se korisnicima Pučke kuhinje, dok druge aktivnosti traju do 23. ožujka i usmjerene su na pomoć obiteljima slabijeg imovinskog stanja.

Prikupljena sredstva namijenjena su za nabavu paketa hrane čime će se barem nakratko osigurati jednake mogućnosti obiteljima u potrebi.

Pozivaju građane da ih podrže donacijom novca, volontiranjem ili doniranjem namirnica!

Podsjetimo, projekt Digitalna volonterska zajednica financira se bespovratnim sredstvima u ukupnom iznosu od 61.403,94 eura, od čega je sufinancirano 85 posto iz ESF-a, a 15 posto iz državnog proračuna kroz poziv »Jačanje kapaciteta OCD-a za odgovaranje na potrebe lokalne zajednice«.